ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ M.S.D.

Για μια ακόμα φορά μέσα στην κρίση γινόμαστε μάρτυρες της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία MSD στην προσπάθειά της να αυξήσει το ποσοστό κέρδους, και ενώ ήδη κερδοφορεί μέσα στην κρίση, προβαίνει σε 4 απολύσεις συναδέλφων, καταργώντας παράλληλα τις θέσεις που πληρούσαν. Για ακόμη μια φορά, εργαζόμενοι κτηνίατροι- και όχι μόνο- με οικογένειες, μένουν άνεργοι, ώστε να μπορέσει μια πολυεθνική εταιρεία να εμφανίζει παραπάνω κέρδη.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο. Από τη μία, μέσα στην κρίση οι εργασιακές συνθήκες ελαστικοποιούνται, οι μισθοί μειώνονται, συνάδελφοι δουλεύουν ανασφάλιστοι. Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια οι φαρμακευτικές εταιρείες μειώνουν τις θέσεις εργασίας συναδέλφων κτηνιάτρων υποβαθμίζοντας έτσι και το επιστημονικό κομμάτι της δουλειάς στο κτηνιατρικό φάρμακο, όπως και την ενημέρωση των συναδέλφων κτηνιάτρων.

Ως συνάδελφοι, ως εργαζόμενοι, ως μισθωτοί δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι αυτή την κατάσταση. Καταγγέλλουμε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στον κλάδο καθώς και τις απολύσεις συναδέλφων.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος πρέπει να μπει μπροστά και να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων κτηνιάτρων και κυρίως όσων δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις. Να μη γίνει καμία νέα απόλυση. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους, όχι στη μείωση μισθών και στην κατάργηση θέσεων εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση