Επιστολή προς τη ΔΕ, 30-11-15

30/11/15

 

Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ  το ακόλουθο:

 

Κατόπιν της ομόφωνης απόφασης της συνεδρίασης της ΔΕ στις 22/11/15, ζητoύμε την άμεση έκδοση ανακοίνωσης για συμμετοχή του ΠΚΣ στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 03 Δεκεμβρίου, κοινοποιούμενη στα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στον Τύπο, καθώς επίσης και στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, στις ΕΑΣ και σε όλα τα ΝΠΙΔ στα οποία εργάζονται κτηνίατροι. Επίσης ζητούμε την διευκόλυνση των υπαλλήλων του Συλλόγου, για τη δική τους συμμετοχή στην Απεργία.

 

Η ανένδοτη στάση του Υπουργείου Εργασίας, σχετικά με την ένταξη όλων των Ταμείων σε ένα φορέα κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΤΑΑ, όχι μόνο προσβάλλει όλο τον κλάδο μας, βάζοντας χέρι στα αποθεματικά του ταμείου μας, αλλά είναι και ταυτόχρονα εξαιρετικά προκλητική. Η κατώτατη εθνική σύνταξη ύψους 384 ευρώ, ούτε στα χρόνια εργασίας των υγειονομικών αντιστοιχεί, ούτε στις εισφορές που έχουν δώσει τόσα χρόνια, ούτε καν στην προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

 

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με την οριστική διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, την εξευτελιστική μείωση των συντάξεων μας, τον εκμηδενισμό κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος. Και όλα αυτά στο έδαφος της ευρύτερης μείωσης σε μισθούς, της κατάργησης συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της παγίωσης μιας πραγματικότητας ελαστικών σχέσεων εργασίας για κάθε νέο εργαζόμενο.

 

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να επικρατήσει ένας εργασιακός και ασφαλιστικός μεσαίωνας. Είναι χρέος όλων των κτηνιάτρων, όλων των υγειονομικών σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους κλάδους του ΕΤΑΑ (δικηγόρους, μηχανικούς) να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στη σχεδιασμένη κατάργηση του ταμείου μας.

 

Με τους αγώνες μας μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!!!

Για την ΑΡΠΑ

Κάσσανδρος Θάνος

Μπίλιας Γιάννης

Μέλη της ΔΕ του ΠΚΣ

 

Αφήστε μια απάντηση