Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ M.S.D.

Για μια ακόμα φορά μέσα στην κρίση γινόμαστε μάρτυρες της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία MSD στην προσπάθειά της να αυξήσει το ποσοστό κέρδους, και ενώ ήδη κερδοφορεί μέσα στην κρίση, προβαίνει σε 4 απολύσεις συναδέλφων, καταργώντας παράλληλα τις θέσεις που πληρούσαν. Για ακόμη μια φορά, εργαζόμενοι κτηνίατροι- και όχι μόνο- με οικογένειες, μένουν άνεργοι, ώστε να μπορέσει μια πολυεθνική εταιρεία να εμφανίζει παραπάνω κέρδη.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο. Από τη μία, μέσα στην κρίση οι εργασιακές συνθήκες ελαστικοποιούνται, οι μισθοί μειώνονται, συνάδελφοι δουλεύουν ανασφάλιστοι. Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια οι φαρμακευτικές εταιρείες μειώνουν τις θέσεις εργασίας συναδέλφων κτηνιάτρων υποβαθμίζοντας έτσι και το επιστημονικό κομμάτι της δουλειάς στο κτηνιατρικό φάρμακο, όπως και την ενημέρωση των συναδέλφων κτηνιάτρων.

Ως συνάδελφοι, ως εργαζόμενοι, ως μισθωτοί δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι αυτή την κατάσταση. Καταγγέλλουμε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στον κλάδο καθώς και τις απολύσεις συναδέλφων.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος πρέπει να μπει μπροστά και να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων κτηνιάτρων και κυρίως όσων δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις. Να μη γίνει καμία νέα απόλυση. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους, όχι στη μείωση μισθών και στην κατάργηση θέσεων εργασίας.

Επιστολή προς τη ΔΕ του ΠΚΣ, 19-09-17

19/09/2017

Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ αλλά και όλου του Συλλόγου, η ακόλουθη επιστολή:

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕ του ΠΚΣ στις 16/07 αποφασίστηκε πως θα πραγματοποιηθεί Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου στις 8 του Οκτώβρη και εκλογές στις 26 του Νοέμβρη. Αποφασίστηκε επίσης  η αποστολή επιστολής σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των συναδέλφων και η διοργάνωση εκδηλώσεων για το ασφαλιστικό και τον ανταγωνισμό μεταξύ των κτηνιατρείων. Έκτοτε πέρασαν δύο μήνες χωρίς οποιαδήποτε ενέργεια από το προεδρείο, με αποτέλεσμα ήδη την κοινοποίηση της διοργάνωσης από άλλους δύο  επιστημονικών εκδηλώσεων την ίδια μέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να ζητήσουμε γραπτά να γίνει το αυτονόητο. Να συγκληθεί άμεσα ΔΕ και να συντάξει, διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και να ειδοποιηθεί η Εξελεγκτική Επιτροπή. Πέρα από τις Καταστατικές απαιτήσεις υπάρχει η κοινή λογική και ο σεβασμός στους συναδέλφους.

Από τη στιγμή που 20 ημέρες πριν την ορισμένη ημερομηνία για Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου δεν έχει γίνει ενημέρωση των μελών και προκειμένου να αποφύγουμε τις κωμικοτραγικές και ταυτόχρονα εξευτελιστικές για όλους και όλες μας εικόνες συνάθροισης 20 και 30 μελών, θεωρούμε πως η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πρέπει να αναβληθεί προκειμένου να γίνουν και καταστατικά σωστά οι ενημερώσεις των μελών του Συλλόγου.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερωθούμε γιατί δεν έχει αποσταλεί στα μέλη του Συλλόγου μας η επιστολή για τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των συναδέλφων που κατατέθηκε από 1/8, όπως είχαμε συμφωνήσει στη συνεδρίαση της 16/07 και για  ποιο λόγο ακριβώς δεν ανανεώνεται η ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης αλλά αποστέλλονται ατομικά ειδοποιητήρια.

Επειδή ούτε συναδελφικό ούτε ανθρώπινο ούτε ευγενές είναι η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ μη επικοινωνούντων, θα παρακαλούσαμε για την γραπτή απάντηση από πλευράς του Προεδρείου.

Για την ΑΡΠΑ

Τα μέλη της ΔΕ του ΠΚΣ

Κάσσανδρος Θάνος

Μπίλιας Γιάννης