Αρχείο μηνός Ιούνιος 2017

Γιατί Μητρώο Εργοδοτών;

Πριν κάποια χρόνια αν αποφάσιζες να ασχοληθείς με τα ζώα συντροφιάς, ο δρόμος ήταν, άλλες φορές λιγότερο άλλες περισσότερο, καθορισμένος. Με ή χωρίς προϋπηρεσία άνοιγαν μικρά και μεγάλα κτηνιατρεία και οι -σε μεγαλύτερο ποσοστό- ελεύθεροι επαγγελματίες ξεκινούσαν την καριέρα τους. Εν έτει 2017, η κατάσταση έχει αλλάξει. Θέλεις ο κορεσμός του επαγγέλματος, θέλεις οι απαιτήσεις που αυξάνονται, θέλεις η κρίση που δεν επιτρέπει τα μεγάλα “ανοίγματα” έχουν ωθήσει τους νέους κτηνιάτρους να έχουν πρώτο μέλημα τους βγαίνοντας από τη σχολή να βρουν συνάδελφο που να… προσλαμβάνει!

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Γιατί Μητρώο Εργοδοτών; 25-06-17

Επιστολή προς τη ΔΕ του ΠΚΣ, 20-06-17

20/06/2017

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι της ΔΕ του ΠΚΣ,

Στον ήδη ψηφισθέντα νόμο υπ’ αριθμ. 4472 (ΦΕΚ Α’ 74/19-5-2017) “Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις.” με το άρθρο 70 θεσμοθετείται η επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε διάφορα αγροτικά εφόδια. Μεταξύ των άλλων, στην παράγραφο Α ΑΓΑΘΑ, στο σημείο 24 υπάρχει ρητή αναφορά για επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα:

“Εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, απολυμαντικά και παρόμοια προϊόντα που παρουσιάζονται σε μορφές ή συσκευασίες για τη λιανική πώληση ή ως παρασκευάσματα άλλα από εκείνα που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση. Εξαιρούνται τα εντομοαπωθητικά, τα απολυμαντικά για οικιακές χρήσεις, τα εντομοκτόνα και κατσαριδοκτόνα που παρουσιάζονται σε φιάλες με προωθητικό αέριο ή σε σκόνη για οικιακές χρήσεις (Δ.Κ. ΕΧ 3808).”

Επειδή δεν υπάρχει σαφής αναφορά για τα εξωπαρασιτοκτόνα κτηνιατρικά φάρμακα, προκαλείται σύγχυση μεταξύ των συναδέλφων για τη συνταγογράφηση των εν λόγω φαρμάκων, αναφορικά με το ΦΠΑ στο οποίο υπάγονται.

Ως εκ τούτου, ζητάμε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος να αιτηθεί την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου, που να συμπεριλαμβάνει τα εξωπαρασιτοκτόνα κτηνιατρικά φάρμακα στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

 

Για την ΑΡΠΑ

Τα μέλη της ΔΕ

Κάσσανδρος Θάνος

Μπίλιας Γιάννης