Αρχείο μηνός Μάρτιος 2017

Ποιος αποφεύγει την ουσιαστική συζήτηση στον ΠΚΣ;

Με μια λιτή και απέριττη ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του στην τακτική του συνέλευση. Έχοντας να συνεδριάσουμε περίπου ένα χρόνο θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα ζητήματα που θα ανοίξουν είναι πολλά. Η πλειοψηφία του Συλλόγου, όμως, έχει άλλη γνώμη και έτσι καλούμαστε να συζητήσουμε μόνο πάνω στον οικονομικό απολογισμό, σαν να μην υπάρχει κρίση, σαν να μην υπάρχουν νέα μέτρα, σαν να λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα ως δια μαγείας. Ή μήπως γιατί απλά κάποιοι δεν θέλουν να συζητήσουμε;

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Ποιος αποφεύγει την ουσιαστική συζήτηση στον ΠΚΣ; 14-03-17

Μια αναγκαία απάντηση στη γυναίκα – Πρόεδρο του ΠΚΣ…

Η 8η Μάρτη δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά συλλογικής μνήμης και αγώνα. Θα χαιρόμασταν πραγματικά, λοιπόν, αν αντί ανακοινώσεων εντυπωσιασμού η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου πάλευε καθημερινά μέχρι να εξαλειφθεί κάθε ανισότητα, τόσο εντός του κλάδου μας, όσο και εντός της κοινωνίας και δεν στήριζε τις μνημονιακές πολιτικές όλων αυτών των χρόνων. Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα εάν πρωτοστατούσε στη δημιουργία του Μητρώου Εργοδοτών, που και η ίδια έχει συμφωνήσει ότι θα πρέπει να υπάρχει, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και στον κλάδο μας. Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα εάν πρωτοστατούσε στην υπογραφή των ΣΣΕ. Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα εάν ΔΕΝ πρωτοστατούσε στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, μαζί με τις ηγεσίες των λοιπών “επιστημονικών” κλάδων, προτείνοντας λύσεις τύπου “συζήτηση από μηδενική βάση” και ασφαλιστικό σύστημα ανταποδοτικού χαρακτήρα. Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα εάν δεν υποστήριζε τη δουλειά με το κομμάτι (βλ. “κτηνίατρο εκτροφής”) και πρωτοστατούσε στην υπεράσπιση μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Μια αναγκαία απάντηση στη γυναίκα – Πρόεδρο του ΠΚΣ…

Κατάργηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ και…τρικυμία εν κρανίω στον ΠΚΣ

Εδώ και μερικούς μήνες έχει ανακοινωθεί η βούληση της κυβέρνησης για επαναξιολόγηση των φορέων του δημοσίου (καθ’ υπόδειξη των δανειστών μας προφανώς). Και η εμπειρία των τελευταίων έξι χρόνων των μνημονίων έχει δείξει ότι τίποτα θετικό δεν αναμένεται από κάτι τέτοιο. Στο πλαίσιο αυτής της επαναξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ έχει ρίξει στο τραπέζι την πρόταση για νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου με το οποίο ουσιαστικά καταργείται η Κτηνιατρική Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ και οι αρμοδιότητές της διαχέονται σε διάφορες Διευθύνσεις με την αιτιολογία της διεπιστημονικότητας των αντικειμένων, ενώ οι περιφερειακές κτηνιατρικές υπηρεσίες συγχωνεύονται και συρρικνώνονται δραστικά.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Κατάργηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ και…τρικυμία εν κρανίω στον ΠΚΣ_10-03-17