Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2016

Επιστολή προς τη Δ.Ε., 22-11-16

22/11/16

Προς τη γραμματεία του ΠΚΣ
Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ η ακόλουθη επιστολή
    Παραλάβαμε την πρόσκληση για συνεδρίαση της ΔΕ. Όπως ήταν αναμενόμενο η αύξηση του ΦΠΑ στα εξωπαρασιτοκτόνα επαφής δεν αποτελεί καν αντικείμενο συζήτησης. Πιστεύουμε πως η εξέλιξη αυτή θα σπρώξει και τους τελευταίους ιδιοκτήτες που επιμένουν να παίρνουν φάρμακα με τον νόμιμο τρόπο- από κτηνιατρείο ή κατάστημα λιανικής πώλησης με συνταγή- να προμηθευτούν αναγκαία φάρμακα από το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο.
    Για το λόγο αυτό, για να προασπιστεί η υγεία των ζώων αλλά και η οικονομική επιβίωση των κτηνιατρείων που θα στερηθούν αναγκαίων πόρων ζητάμε την πρόταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη και την λήψη απόφασης που θα ζητά την απόσυρση της διάταξης.
    Ο ΠΚΣ είναι επαγγελματικό σωματείο και όχι μηχανισμός παραγωγής εξωδίκων και πρέπει να εξαντλήσει τα διεκδικητικά του μέσα για να μην υπερφορολογηθούν τα φάρμακα.
Για την Α.Ρ.ΠΑ
Γιάννης Μπίλιας
Θάνος Κάσσανδρος
Μέλη ΔΕ

Νέα τάξη πραγμάτων στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Σε τρικυμία βρίσκονται οι συνεταιριστικοί κύκλοι του αγροτικού τομέα της χώρας, με αφορμή την υπόθεση συγκρότησης του νέου συνεταιριστικού φορέα που θα αντικαταστήσει την καταργημένη από τον Νόμο 3484 ΠΑΣΕΓΕΣ ( Απρίλης 2016). Οι τριγμοί στο αγροτικό συνεταιριστικό   στερέωμα ακούγονται είδη από την ψήφιση του προηγούμενου  νόμου  για τους συνεταιρισμούς  το 2011, αλλά τώρα δόθηκε η αφορμή  να σχηματοποιηθούν  ξεκάθαρα οι ομαδοποιήσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο του σ. Θοδωρή Χόβολου εδώ: nea-taxh-pragmaton-stous-agrotikous-sunetairismous-01-11-16