Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2016

Πρόταση της ΑΡΠΑ για Πρόγραμμα Δράσης του ΠΚΣ για το 2016-17

Η επερχόμενη Συνέλευση του ΠΚΣ, ως κομμάτι των αγώνων που ξεσπούν οφείλει να μην είναι απλός παρατηρητής της κατάστασης αλλά να προσανατολίσει τη δράση του κλάδου και της ΔΕ στους εξής πυλώνες:

Καταρχάς, το πρόβλημα της ανεργίας και της μαύρης εργασίας στον κλάδο μας οφείλει να αναδειχθεί και να αποτελέσει πρώτιστο μέλημα του ΠΚΣ, με πρώτη ενέργεια τη συγκρότηση μητρώου εργοδοτών κτηνιάτρων. Επιπλέον πρέπει να υπογραφεί ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους κτηνιάτρους και ειδικά τους νέους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν μια μάλλον μαύρη προοπτική τελειώνοντας τη σχολή. Κανένας συνάδελφος να μην δουλεύει ανασφάλιστος, η εργασιακή προοπτική καθώς και οι συνθήκες εργασίας είναι προβλήματα συλλογικά και ως τέτοια οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Πρόταση της ΑΡΠΑ για Πρόγραμμα Δράσης του ΠΚΣ για το 2016-17

Γιατί από μηδενική βάση;

Ο Σύλλογος μας το τελευταίο διάστημα έχει μπει σε τροχιά κινητοποιήσεων και συντονισμού με τους λοιπούς επιστημονικούς φορείς, αντιτιθέμενος στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Έχει συμμετάσχει στις δύο κινητοποιήσεις που έχουν γίνει και έχει ήδη προκηρύξει απεργία για την Πέμπτη 04/02.

Κοιτάζοντας, όμως, το πρόταγμα των κινητοποιήσεων (τόσο του ΠΚΣ όσο και των λοιπών επιστημονικών φορέων) βλέπει κανείς ότι αιχμή του δόρατος των αιτημάτων είναι ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα θα πρέπει να είναι ανταποδοτικό και η συζήτηση με την κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει από μηδενική βάση. Και εδώ εγείρονται οι ενστάσεις…

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Γιατί από μηδενική βάση; 01.02.16

Επιστολή προς τη ΔΕ, 01-02-16

01/02/2016

Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ το ακόλουθο:

Στα πλαίσια της συμμετοχής του ΠΚΣ στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 04/02/2016, ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, το κατά πόσο έχει γίνει κοινοποίηση της συμμετοχής μας στην απεργία, στα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στον Τύπο, καθώς επίσης και στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, στις ΕΑΣ και σε όλα τα ΝΠΙΔ στα οποία εργάζονται κτηνίατροι. Εάν δεν έχει ήδη γίνει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες του Συλλόγου, προκειμένου το σύνολο των συναδέλφων να ενημερωθεί και να μπορέσει να συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

 

Για την ΑΡΠΑ

Τα μέλη της ΔΕ

Κάσσανδρος Θάνος

Μπίλιας Γιάννης