Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2015

Επιστολή προς τη ΔΕ, 30-11-15

30/11/15

 

Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ  το ακόλουθο:

 

Κατόπιν της ομόφωνης απόφασης της συνεδρίασης της ΔΕ στις 22/11/15, ζητoύμε την άμεση έκδοση ανακοίνωσης για συμμετοχή του ΠΚΣ στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 03 Δεκεμβρίου, κοινοποιούμενη στα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στον Τύπο, καθώς επίσης και στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, στις ΕΑΣ και σε όλα τα ΝΠΙΔ στα οποία εργάζονται κτηνίατροι. Επίσης ζητούμε την διευκόλυνση των υπαλλήλων του Συλλόγου, για τη δική τους συμμετοχή στην Απεργία.

 

Η ανένδοτη στάση του Υπουργείου Εργασίας, σχετικά με την ένταξη όλων των Ταμείων σε ένα φορέα κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΤΑΑ, όχι μόνο προσβάλλει όλο τον κλάδο μας, βάζοντας χέρι στα αποθεματικά του ταμείου μας, αλλά είναι και ταυτόχρονα εξαιρετικά προκλητική. Η κατώτατη εθνική σύνταξη ύψους 384 ευρώ, ούτε στα χρόνια εργασίας των υγειονομικών αντιστοιχεί, ούτε στις εισφορές που έχουν δώσει τόσα χρόνια, ούτε καν στην προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

 

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με την οριστική διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, την εξευτελιστική μείωση των συντάξεων μας, τον εκμηδενισμό κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος. Και όλα αυτά στο έδαφος της ευρύτερης μείωσης σε μισθούς, της κατάργησης συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της παγίωσης μιας πραγματικότητας ελαστικών σχέσεων εργασίας για κάθε νέο εργαζόμενο.

 

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να επικρατήσει ένας εργασιακός και ασφαλιστικός μεσαίωνας. Είναι χρέος όλων των κτηνιάτρων, όλων των υγειονομικών σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους κλάδους του ΕΤΑΑ (δικηγόρους, μηχανικούς) να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στη σχεδιασμένη κατάργηση του ταμείου μας.

 

Με τους αγώνες μας μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!!!

Για την ΑΡΠΑ

Κάσσανδρος Θάνος

Μπίλιας Γιάννης

Μέλη της ΔΕ του ΠΚΣ

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/11, ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΚΣ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΠΑ

Την Κυριακή 15/11 καλούμαστε όλοι οι συνάδελφοι κτηνίατροι να συμμετέχουμε στις εκλογές του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Καλούμαστε να πάρουμε θέση μέσα σε αυτή τη νέα πραγματικότητα της κρίσης και των μνημονίων, καλούμαστε όχι απλά να «διαλέξουμε» αυτόν που θα μας εκπροσωπήσει, αλλά να γίνουμε εμείς οι ίδιοι οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων  και των κατακτήσεών μας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Η πλειοψηφία στον ΠΚΣ ως επί το πλείστον επιλέγει  να αδιαφορεί για τα προβλήματα του κτηνιατρικού χώρου. Είναι σαφές άλλωστε ότι ο ΠΚΣ αποφεύγει -ειδικά σε αυτά τα χρόνια μνημονίου- να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των νέων και παλιότερων συναδέλφων που έρχονται αντιμέτωποι με την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία και την ανεργία του κλάδου που αυξάνεται κατακόρυφα. Πολλοστές φορές η πλειοψηφία της Δ.Ε. του ΠΚΣ κώφευε μπροστά στις αποφάσεις του Συλλόγου, δρούσε αντιπαραθετικά και αντιδημοκρατικά ακυρώνοντάς τες, αρνούνταν να συνεδριάσει ο Σύλλογος και να πάρει αποφάσεις στα κρίσιμα ζητήματα που προέκυπταν, ενώ πολλές φορές ασχολείται με δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα (π.χ. είναι πιο σημαντικά νέα γραφεία στη Θεσσαλονίκη από την ανεργία στον κλάδο).

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!

Εμείς ως ΑΡΠΑ θεωρούμε πως η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στο Σύλλογο είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Να σταματήσουμε την αδράνεια του Συλλόγου, να συμμετέχουμε όλοι ενεργά, ώστε να γίνει ο ΠΚΣ ο Σύλλογος που θα καταφέρνει πραγματικά να προασπίζει τα συλλογικά μας συμφέροντα.

Γιατί η έκβαση μιας σειράς ζητημάτων, όπως το ασφαλιστικό, η ΣΣΕ, η πτώση του εισοδήματος του μέσου κτηνιατρείου, η αυξανόμενη ανεργία, η καλπάζουσα εκμετάλλευση των νέων συναδέλφων, δίχως ωράρια, ασφάλιση και μισθό δεν έχουν κριθεί ακόμα και προφανώς η διεκδίκηση καλύτερων όρων περνάει και μέσα από τον ΠΚΣ. Περνάει μέσα από την ενεργοποίηση των συναδέλφων, το ζωντάνεμα των Παραρτημάτων, τόσο των ήδη υπαρχόντων όσο και του νέου Παραρτήματος Αττικής και νησιών, που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά.

Την Κυριακή 15/11 δε σταυρώνουμε τα χέρια μας μπροστά στα προβλήματά μας, δεν αναθέτουμε, δεν μένουμε, απραγείς! Παίρνουμε θέση για την εργασία μας και την προοπτική μας, δυναμώνουμε την αγωνιστική φωνή του Συλλόγου,

στηρίζουμε-ψηφίζουμε

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

http://www.emvolimo.gr/

https://www.facebook.com/arpaktin

Το ψηφοδέλτιο της Α.Ρ.ΠΑ. μπορείτε να το δείτε εδώ:  ΑΡΠΑ 2015

Εργασιακή προοπτική νέων κτηνιάτρων: ώρα μηδέν ή … ώρα ανατροπής;

Οι νέοι απόφοιτοι της Κτηνιατρικής Σχολής σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που λίγο πολύ μοιάζει με αυτή όλων των αποφοίτων της τριτοβαθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Οι βασικές επιλογές που έχουν είναι η μετεκπαίδευση (residency,μεταπτυχιακά,πρακτική),τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ, η εργασία με ελάχιστες απολαβές και δικαιώματα (μισθός 430 ευρώ,10ωρα) και η μετανάστευση. 

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Εργασιακή προοπτική νέων κτηνιάτρων ώρα μηδέν ή ώρα ανατροπής_10.11.15

Κτηνίατρος Ζώων Συντροφιάς

 Ή αλλιώς το να ασχολείσαι με μία «πολυτέλεια» στην Ελλάδα της κρίσης.

Είναι απόγευμα καθημερινής, μόλις βγήκε απ’ το κτηνιατρείο πελάτης. Τα εμβόλια είχαν καθυστερήσει.- ε γιατρέ είναι δύσκολα τα πράγματα… προηγήθηκε η «γνωστή» συζήτηση για τις τιμές, «που αλλού είναι φτηνότερες». Ο επόμενος αργεί να μπει και μπαίνεις εσύ στην διαδικασία να σκέφτεσαι τι πάει στραβά με το ιατρείο, με τον κλάδο, μήπως κάνεις κάτι λάθος; μήπως οι άλλοι κάνουν κάτι λάθος; και ο Σύλλογος; Ποιος Σύλλογος; Αυτός που σε λίγες μέρες έχει εκλογές και κανονικά θα έπρεπε να δίνει μαζί με εσένα απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματά σου! 

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Κτηνίατρος Ζώων Συντροφιάς 09.11.15

Δύο σχόλια για τη ΔΕ του ΠΚΣ…

Κατασκευάζοντας ενόχους

Σε ανακοίνωση της η ΔΕ του ΠΚΣ καταγγέλει την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λακωνίας γιατί δεν μπορεί να επιληφθεί καταγγελίας για αντιποίηση του κτηνιατρικού επαγγέλματος από φαρμακοποιό που υπογράφει εμβολιασμούς σε ζώα συντροφιάς.  Δηλαδή μια υπόθεση που όφειλε να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα προωθείται στην Διεύθυνση που είναι αναρμόδια και την καταγγέλουμε που διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να παρέμβει εκτός δικαιοδοσίας της. Είπαμε όμως. Για όλα φταίνε οι Δημόσιοι. Και λέγε-λέγε όλο και κάτι μένει και η ΔΕ παρουσιάζει έργο και είναι ενωτική και προασπίζεται όλους τους κτηνίατρους (αρκεί να μην είναι δημόσιοι, μισθωτοί, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, ανασφάλιστοι, μαθητευόμενοι…)

Σχόλιο σε μια επίσκεψη

Στον καταιγισμό ανακοινώσεων της ΔΕ (τελούσας υπό παραίτηση και με καταψηφισμένο τον απολογισμό της -αλλά συνήθισε σε αυτό) διαβάσαμε για τη συνάντηση της με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τα τρία θέματα που συζητήθηκαν. Περιμένει κανείς να διαβάσει: ΦΠΑ, φορολόγηση με 29% κτηνιάτρων και αγροτών, οζώδης δερματίτιδα. Θέματα κοινής αποδοχής που δεν μπορούν να περιμένουν. Όχι όμως… Κτηνιατρικά φάρμακα, παράνομη διακίνηση, νομικό πλαίσιο για το επάγγελμα. Ούτε…  Τα ζητήματα που θίχτηκαν ήταν: ποιός κρατά τη βάση δεδομένων, ο Σύλλογος ή το Υπουργείο, αν οι αλλοδαποί εθελοντές θα κάνουν ανεξέλεγκτοι στειρώσεις και-ποιός άλλος!- ο κτηνίατρος εκτροφής. Ακόμη και σε αυτό δεν συζητήθηκαν οι δυσμενείς όροι εργασίας, οι αμοιβές ή ο χρόνος αμοιβής αλλά απαιτήθηκε να επισπευστεί η ιδιωτικοποίηση άνευ όρων γιατί αυτή ήταν είναι και θα είναι η μόνη λύση. Το θέμα δεν είναι αν σωστά βάζει η ΔΕ τα ελάχιστα ως θέμα συζήτησης αλλά τι συμβαίνει όταν ούτε σε αυτά δεν πετυχαίνει μια δέσμευση από τον Υπουργό. (Δεν πειράζει μετά θα τον καταγγείλουμε, θα πει κι αυτός ότι ήθελε αλλά δεν τον άφησε το μνημόνιο και ξεμπερδεύουμε).

Επιστολή προς τη ΔΕ, 06-11-2015

06/11/15

Παρακαλώ όπως πρωτοκολληθεί και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ και τα μέλη της ΚΕΦΕ το ακόλουθο:

Ζητώ την άμεση έκδοση ανακοίνωσης για συμμετοχή του ΠΚΣ στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοεμβρίου, κοινοποιούμενη στα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στον Τύπο, καθώς επίσης και στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, στις ΕΑΣ και σε όλα τα ΝΠΙΔ στα οποία εργάζονται κτηνίατροι.

Με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου Μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτουμένων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάμε σε ένα καταιγισμό μέτρων και εντείνεται η επίθεση λιτότητας απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό.

Με βασικό κόμβο το ζήτημα του ασφαλιστικού, η Κυβέρνηση μαζί με τη λεγόμενη «επιτροπή Σοφών», υπό τις επιταγές των «θεσμών» προχωρά στη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, μειώνοντας τις συντάξεις και εκμηδενίζοντας κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα. Και όλα αυτά στο έδαφος της ευρύτερης μείωσης σε μισθούς, της κατάργησης συλλογικών συμβάσεων και της παγίωσης μιας πραγματικότητας ελαστικών σχέσεων εργασίας για κάθε νέο εργαζόμενο.

Ο κλάδος μας φυσικά δεν μένει έξω από αυτή την επίθεση. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι μειώσεις σε μισθούς και η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης έχουν άμεσο αντίκτυπο και για τους κτηνιάτρους.

Προσπαθούν να μας επιβάλλουν μια πραγματικότητα όπου δεν θα χωρά κανένα εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα.
Με τους αγώνες μας μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!!!

Ζητώ επίσης την άμεση αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες όπως αποφασίστηκε στην ΓΣ της 27/9. Η καθυστέρηση επί 40 ημέρες ενώ υπάρχουν κατατεθειμένες προτάσεις εδώ και εβδομάδες από το Παράρτημα Ηπείρου ακυρώνει το επείγον της απόφασης. Ζητώ από την ΚΕΦΕ να προωθήσει προς τα μέλη του Συλλόγου μαζί με τις αναλυτικές προσκλήσεις για τους τόπους εκλογών την απόφαση της Συνέλευσης για τους πρόσφυγες και να αναλάβει την συλλογή ανθρωπιστικού υλικού την ημέρα των εκλογών (ρούχα) πέρα από την προσφορά τροφής που ανέλαβε ο Σύλλογος. Οι πρόσφυγες δεν μπορούν να περιμένουν.

Για την ΑΡΠΑ
Λάμπρος Αντωνιάδης
Μέλος ΔΕ ΠΚΣ

 

Κτηνοτροφία: Μία μαύρη τρύπα για τον ΠΚΣ

Για άλλη μια φορά προχωράμε προς τις εκλογές του ΠΚΣ με την απερχόμενη διοίκηση του Συλλόγου να μην έχει πουθενά να χωρέσει στην παρέμβαση και τον απολογισμό της την κατάσταση στην κτηνοτροφική παραγωγή. Κι αυτό εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης που αυτή περνά και που εκφράζεται με τη ραγδαία μείωση της αυτάρκειας της χώρας σε ζωικά προϊόντα, την πτώση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων και τις τάσεις παραίτησης των κτηνοτρόφων που αναμένεται να ενισχυθούν από τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησής τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Κτηνοτροφία-Μία μαύρη τρύπα για τον ΠΚΣ 06.11.15