Αρχείο μηνός Μάρτιος 2014

Για τον φορέα της (αν)ασφάλειας μας

Μέσα σε μια διαρκή πίεση από ολοένα και πιο δυσβάσταχτα μέτρα, το ασφαλιστικό έμεινε σκόπιμα έξω από κάθε συζήτηση σαν φυσιολογικό θύμα του κουρέματος του Δημόσιου χρέους. Επειδή, όμως, η κατάρρευση των Ταμείων δεν ήρθε σε μια μέρα, αν δεν αναζητούμε σωτήρες, πρέπει να δούμε πώς βρεθήκαμε να χρωστάμε σε ένα Ταμείο που δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τα ελάχιστα αλλά απειλεί με κατασχέσεις…

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ:  Για τον φορέα της (αν)ασφάλειας μας, 27-03-14

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΚΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ, 10.00π.μ., ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ (ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 15, ΑΘΗΝΑ)

Δέκα ημέρες πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου δεν έχουν αποσταλεί ακόμα οι προσκλήσεις. Επειδή όπως φαίνεται, η πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής ακολουθεί τη γνωστή συνταγή που οι ενημερώσεις των μελών του Συλλόγου γίνονται μετά τη διεξαγωγή της Συνέλευσης, ενημερώνουμε, πως την Κυριακή 30/03, στις 10.00π.μ. θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στα παλιά του Γραφεία (Χαλκοκονδύλη 15, Αθήνα), με θέμα το Πρόγραμμα Δράσης της επόμενης διετίας.

Η αναζήτηση συλλογικής διεξόδου από τα τέλματα που παρουσιάζουν οι νεοφιλελεύθεροι μονόδρομοι είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει σχήμα στην ελπίδα. Λύσεις υπάρχουν. Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, τους λίγους “πεφωτισμένους” να αποφασίσουν ερήμην μας.

 

Η απάντηση στην κρίση δεν είναι ατομική υπόθεση!

Να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις!

Κτηνιατρικό Φάρμακο – Φύλλο οδηγιών χρήσης

Το κτηνιατρικό φάρμακο αν και μικρό κομμάτι τις συνολικής αγοράς φαρμάκου, σε σχέση με το ανθρώπινο, θεωρείται από τις πολυεθνικές φαρμακευτικές πιο «ασφαλής επένδυση». Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης αποτελεί έναν τομέα της οικονομίας που αυξάνει τον συνολικό τζίρο του. Παρόλα αυτά και παρότι αποτελεί και για τους κτηνιάτρους μία σημαντική πηγή εισοδήματος, είναι ταυτόχρονα μία από τις σημαντικότερες πληγές για τον  κλάδο συνολικά αλλά κυρίως για τα «μικρά» κτηνιατρεία.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ:  Κτηνιατρικό φάρμακο – Φύλλο οδηγιών χρήσης

Les vaches et les prisonniers

Και ξαφνικά τα σαΐνια του ΟΟΣΑ ανακάλυψαν τον ένοχο για την κακοδαιμονία της οικονομίας της χώρας: Για όλα φταίνε οι στρεβλώσεις που προκαλεί στην αγορά ο έμμεσος προστατευτισμός που απολαμβάνει το ελληνικής προέλευσης «φρέσκο» γάλα, η διάρκεια ζωής του οποίου σύμφωνα με το νόμο (Προεδρικό Διάταγμα 113/1999) δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 ημέρες. Μόλις εξαλειφθεί αυτή η ιερόσυλη παραβίαση των Νόμων της Αγοράς, οι άνεργοι θα γεμίζουν και πάλι το καλάθι τους στα σούπερ-μάρκετ και θα πίνουν γάλα ημέρας αγκαλιά με τους μικρούς συνεταιρισμένους (sic) παραγωγούς, στην υγειά της εσωτερικής υποτίμησης. Ωραίο το παραμύθι, άλλα έχει δράκο…

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ :    Les vaches et les prisonniers

Επιστολή προς ΔΕ, 06/03/14

06/03/14

Προς τη Γραμματεία του ΠΚΣ
Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί και κοινοποιηθεί στα μέλη της ΔΕ η
ακόλουθη αίτηση μας
Με τη παρούσα κοινή αίτηση μας ζητούμε από την Πρόεδρο και τον Γραμματέα
της ΔΕ όπως αποστείλουν γραπτές προσκλήσεις στα μέλη της ΔΕ για σύγκληση
έκτακτης ΔΕ του ΠΚΣ, σύμφωνα με το αρ. 14 του καταστατικού  με θέματα :
Ο κίνδυνος της λύσσας
Ενημέρωση για το ασφαλιστικό
Εγκατάσταση στα νέα γραφεία
Προτεινόμενος χρόνος η Κυριακή 16/3/12014, και ώρα 11.00 και τόπος τα
νέα γραφεία του Συλλόγου

Τα μέλη της ΔΕ
Λάμπρος Αντωνιάδης
Ελένη Μπράχου
Δημήτρης Χρηστίδης