Απεργία

Επιστολή προς τη ΔΕ, 05-05-16

05/05/2016

Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ το ακόλουθο:

Ζητάμε την άμεση έκδοση ανακοίνωσης για συμμετοχή του ΠΚΣ στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 06/05/2016 και το Σάββατο 07/05/2016, ενάντια στην κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου εκτρώματος, που επιφέρει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Δυστυχώς, η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ (με συνευθύνη και του ΠΑΜΕ) συνέδεσε την προκήρυξη της 48ωρης απεργίας με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να το εκμεταλλευτεί και να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή εσπευσμένα, προκειμένου να υπάρχουν ελάχιστες αντιδράσεις.

Καλούμε τη ΔΕ του ΠΚΣ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βγάλει άμεσα τον κλάδο στους δρόμους και στα απεργιακά μπλοκ της εργαζόμενης πλειοψηφίας, όπως άλλωστε έχει ήδη αποφασιστεί στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΠΚΣ, αλλά και στις πρόσφατες Συνελεύσεις των Παραρτημάτων Αττικής και Νήσων και Ηπείρου. Ζητάμε η απεργία να κοινοποιηθεί άμεσα στα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στον Τύπο, καθώς επίσης και στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, στις ΕΑΣ και σε όλα τα ΝΠΙΔ στα οποία εργάζονται κτηνίατροι, έτσι ώστε να μπορέσει το σύνολο των συναδέλφων να συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

 

Για την ΑΡΠΑ

Τα μέλη της ΔΕ

Κάσσανδρος Θάνος

Μπίλιας Γιάννης

Επιστολή προς τη ΔΕ, 26-04-16

26/04/2016

Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ το ακόλουθο:

Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΚΣ, σε χρόνο και τόπο που να μη δημιουργεί πρόβλημα στους συναδέλφους – μέλη της, με θέμα την κατάθεση νομοσχεδίου από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προβλέπει την κατάργηση του κλάδου των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ από 01/01/2016, καθώς και τη συμμετοχή μας στη 48ωρη απεργία που ήδη έχει προκηρυχτεί από τη ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό. Υπενθυμίζουμε πως τόσο η τελευταία Γενική Συνέλευση του ΠΚΣ, όσο και η πρόσφατη Συνέλευση του Παραρτήματος Αττικής και Νήσων έχει πάρει απόφαση για συμμετοχή στη 48ωρη απεργία, ενώ υπάρχει και υπερψηφισμένο ψήφισμα του Παραρτήματος Αττικής και Νήσων με θέση ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό (επισυνάπτεται).

Διαβάστε το ψήφισμα για το ασφαλιστικό εδώΨΗΦΙΣΜΑ ΑΡΠΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Για την ΑΡΠΑ

Τα μέλη της ΔΕ

Κάσσανδρος Θάνος

Μπίλιας Γιάννης

Επιστολή προς τη ΔΕ, 01-02-16

01/02/2016

Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί, αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ το ακόλουθο:

Στα πλαίσια της συμμετοχής του ΠΚΣ στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 04/02/2016, ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, το κατά πόσο έχει γίνει κοινοποίηση της συμμετοχής μας στην απεργία, στα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στον Τύπο, καθώς επίσης και στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, στις ΕΑΣ και σε όλα τα ΝΠΙΔ στα οποία εργάζονται κτηνίατροι. Εάν δεν έχει ήδη γίνει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες του Συλλόγου, προκειμένου το σύνολο των συναδέλφων να ενημερωθεί και να μπορέσει να συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

 

Για την ΑΡΠΑ

Τα μέλη της ΔΕ

Κάσσανδρος Θάνος

Μπίλιας Γιάννης

Επιστολή προς τη ΔΕ, 30-11-15

30/11/15

 

Παρακαλούμε όπως πρωτοκολληθεί και προωθηθεί στα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ  το ακόλουθο:

 

Κατόπιν της ομόφωνης απόφασης της συνεδρίασης της ΔΕ στις 22/11/15, ζητoύμε την άμεση έκδοση ανακοίνωσης για συμμετοχή του ΠΚΣ στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 03 Δεκεμβρίου, κοινοποιούμενη στα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στον Τύπο, καθώς επίσης και στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, στις ΕΑΣ και σε όλα τα ΝΠΙΔ στα οποία εργάζονται κτηνίατροι. Επίσης ζητούμε την διευκόλυνση των υπαλλήλων του Συλλόγου, για τη δική τους συμμετοχή στην Απεργία.

 

Η ανένδοτη στάση του Υπουργείου Εργασίας, σχετικά με την ένταξη όλων των Ταμείων σε ένα φορέα κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΤΑΑ, όχι μόνο προσβάλλει όλο τον κλάδο μας, βάζοντας χέρι στα αποθεματικά του ταμείου μας, αλλά είναι και ταυτόχρονα εξαιρετικά προκλητική. Η κατώτατη εθνική σύνταξη ύψους 384 ευρώ, ούτε στα χρόνια εργασίας των υγειονομικών αντιστοιχεί, ούτε στις εισφορές που έχουν δώσει τόσα χρόνια, ούτε καν στην προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

 

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με την οριστική διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, την εξευτελιστική μείωση των συντάξεων μας, τον εκμηδενισμό κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος. Και όλα αυτά στο έδαφος της ευρύτερης μείωσης σε μισθούς, της κατάργησης συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της παγίωσης μιας πραγματικότητας ελαστικών σχέσεων εργασίας για κάθε νέο εργαζόμενο.

 

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να επικρατήσει ένας εργασιακός και ασφαλιστικός μεσαίωνας. Είναι χρέος όλων των κτηνιάτρων, όλων των υγειονομικών σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους κλάδους του ΕΤΑΑ (δικηγόρους, μηχανικούς) να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στη σχεδιασμένη κατάργηση του ταμείου μας.

 

Με τους αγώνες μας μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!!!

Για την ΑΡΠΑ

Κάσσανδρος Θάνος

Μπίλιας Γιάννης

Μέλη της ΔΕ του ΠΚΣ

 

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/11

Για άλλη μία φορά φαίνεται πως για την πλειοψηφία της ΔΕ του ΠΚΣ δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον κλάδο να προκηρυχθεί απεργία. Όμως οι νέες αντιδραστικότερες αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, η ουσιαστική απαγόρευση του συνδικαλιστικού δικαιώματος για απεργία, το νέο μισθολόγιο-πείνας και μια σειρά ακόμα από ρυθμίσεις δεν έρχονται “μόνο για τους άλλους”, έρχονται για όλους μας. Ας αποτελέσει λοιπόν η απεργία της Πέμπτης 27/11, η σπίθα που θα βάλει τη φωτιά στον κάμπο. Ας είμαστε όλοι εκεί.

 ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

ΠΕΜΠΤΗ 27/11, ΣΤΙΣ 11.00ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ